Turizam

„Nostalgijom” i tokom leta – jedinstveni pokretni muzej na Mokroj gori

U vremenu brzih vozova i najsavremenijih tehnologija, Srbija voz „Nostalgijom” nastavlja da čuva romantični duh domaće železnice.

U toku letnje sezone, zaljubljenici u železnicu, prirodu, ali i neka prohujala vremena, imaju jedinstvenu priliku da se, u autentično rekonstruisanim vagonima, provozaju „Šarganskom osmicom” i prelepim predelima Mokre gore.

Promo Srbija voz

Pruga uskog koloseka prolazi najlepšim planinskim predelima Mokre gore sa pet mostova i 22 tunela i savladava visinsku razliku od 300 metara.

Reč je o jedinstvenoj železničko-muzejskoj atrakciji staroj gotovo 100 godina, koja je nekada povezivala Beograd sa Jadranskim morem, i koja privlači pažnju turista iz celog sveta. U prilog tome govori i činjenica da se ovim jedinstvenim vozom tokom prošle godine prevezlo više od 65.000, dok je ove godine Mokru goru „Nostalgijom” do sada već obišlo 40.000 putnika.

Promo Srbija voz

Popularni voz „Nostalgija” sa stanice Mokra gora ka stanici Šargan Vitasi tokom leta svakodnevno polazi u 10:30, 13:30 i 16:10, a izuzetno, ukoliko postoji interesovanje, i u 8:00 časova. Iz stanice Šargan Vitasi, voz “Nostalgija” ka stanici Mokra gora svakodnevno u letnjoj sezoni polazi u 11:27, 14:27 i 17:07, a ukoliko je potrebno i u 8:57 časova.

Promo Srbija voz

Sa početkom septembra, poslednji polazak u 16:10, odnosno povratak u 17:07 se ukidaju do narednog leta (ili jednokratno uvode ukoliko postoji izuzetno interesovanje), a ostali polasci se svakodnevno nastavljaju sve do sredine novembra.

Cena vozne karte na relaciji Mokra gora – Šargan Vitasi je za odrasle 1.200 dinara, a za decu do 14 godina 600 dinara.

Кarte za redovne polaske je moguće rezervisati

  • telefonom: +381 11 360 28 99 i biranjem opcije 4, svakog dana od 9 do 17 časova ili
  • preko imejl adresa: predrez@srbvoz.rs i rezervacija.karata@srbvoz.rs.
  • Za zakup vozila u posebnim uslovima (fakultativni termin, trasa ili druge usluge), putnici mogu da pozovu +381113616811 ili da pišu na prodaja@srbvoz.rs.

Tekst je nastao u okviru medijskog projekta koji je sufinansiran sredstvima iz budžeta Opštine Čajetina. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Povezani tekstovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button