Kultura

Održan koncert UZNT „Veterani“ Zlatibor

U okviru “Zlatiborskog kulturnog leta” večeras je održana manifestacija posvećena kulturnom nasleđu, koncert Udruženja za negovanje narodne tradicije „Veterani Zlatibor“. Koncert je počeo u 19 časova, pesmom
„Rasti rasti moj zeleni bore“ u izvođenju mladog Vujice Dragovića, da bi se potom predstavili i „Veterani“ koreografijom „Igre iz okoline Beograda“. Najmlađa grupa odigrala je „Igre iz Zlatiborskog kraja“ a usledile su i „Igre iz Mačve“, „Igre iz Kobisnice“ i „Igre iz Leskovca“ u izvođenju pripremnog i izvođačkog ansambla „Veterana“. Publika je mogla uživati i u anđeoskim glasovima Lene, Vesne, Katarine i Aleksandre koje su za publiku izvele pesme „Da sam izvor voda ladna“ i „Karanfil se na put sprema“.

Koncert je završen koreografijom „Igre iz jugoistočne Srbije“. Oko sat ipo zlatiborska publika je uživala u koncertu i odličnoj zabavi uz tradicionalne narodne igre i pesme ove divne letnje večeri. Zlatibor ne bi bio to što jeste da nema duh negovanja narodne tradicije i stvaralaštva, a deo te tradicije je i udruženje „Veterani Zlatibor“.

Udruženje postoji deset godina, a pod ovim imenom radi i nastupa preko pet godina. Okuplja oko 40 članova i rekreativaca folklora.

Povezani tekstovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button