Politika

Održana 26. sednica Skupštine opštine Čajetina – Rebalans budžeta za 2022.

Odbornici Skupštine opštine Čajetina su danas usvojili niz razvojnih odluka od kojih je najvažnija drugi rebalans budžeta za 2022. godinu. Ovime smo predvideli preraspodelu dela budžetskih sredstava koja će biti upotrebljena za nabavku cevi za kompletnu trasu cevovoda Sušičko vrelo.

Rebalansom II budžet je umanjen za 10 miliona dinara u odnosu na prethodni. Usvojeni su izveštaj o radu dečijeg vrtića „Radost“ iz Čajetine i izveštaj o radu komunalnog javnog preduzeća. Na novi mandatni period od četiri godina izabrana je dosadašnja direktorka Biblioteke „Ljubiša r. Đenić“ Snežana Đenić.

Doneta je odluka o raspisivanju oglasa za izbor direktora komunalnog javnog preduzeća, odluka o raspisivanju oglasa za otuđenje građevinskog zemljišta i desetak odluka o investicijama na uređenju Zlatibora sredstvima investitora – izjavio je predsednik Skupštine opštine Čajetina Arsen Đurić nakon današnje sednice.

Reč je o nekoliko kapitalnih objekata, pojasnio je Đurić, a to su put za naselje Potoci, put za naselje Vlaovina, više putnih pravaca na Zlatiboru i u Čajetini, deo puta u Alinom Potoku i pojedini putni pravci u Ljubišu. Očekujem da ćemo posle današnje sednice sklopiti ugovore sa izvođačima radova i da najveći deo tih danas odobrenih poslova realizujemo do kraja ove kalendarske godine.

Danas smo doneli i odluku o formiranju novog javnog preduzeća „Zoohigijena“, koje će se baviti prikupljanjem i zbrinjavanjem pasa lutalica na teritoriji opštine. U perspektivi bi to trebalo da bude i azil za pse, a u nekoj daljoj perspektivi to će biti mesto koje bi koristili posetioci Zlatibora koji na našu planinu dolaze sa kućnim ljubimcima.

To će praktično biti i pansion za kućne ljubimce, što će dodatno podići kvalitet usluge na samom Zlatiboru. S obzirom da će to biti komercijalni vid poslovanja, nadam se da će to preduzeće biti samoodrživo, rekao je Đurić.

Do sada je opština Čajetina isplatila pet miliona dinara u vidu nadoknade zbog ujeda pasa, a ušteda će biti i u cifri od 10 miliona dinara koje smo plaćali preduzeću iz Požege koje je uslužno vozilo pse lutalice sa teritorije opštine Čajetina.

Đurić je dodao i da je u planu proširenje kapaciteta vrtića na Zlatiboru, da je završena javna nabavka, potpisan ugovor i da bi naredne nedelje trebalo da počnu radovi prve faze koja će biti završena u toku ove godine. Кompletan završetak proširenja objekta vrtića će biti završen do kraja sledeće godine, jer je na Zlatiboru iz godine u godinu sve veći broj dece.

Danas smo doneli i odluku o pristupanju izradi izmena i dopuna Plana generalne regulacije prva faza između ostalog da bi se predvidela lokacija za heliodrom na samom Zlatiboru s obzirom da postoji veliko interesovanje i da bi time značajno upotpunili našu turističku ponudu, zaključio je Đurić.

Povezani tekstovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button