Društvo

Održana sednica SO Čajetina – Uskoro izgradnja pešačke i biciklističke staze dužine 5km

Odbornici su usvojili izveštaj o radu sa finansijskim izveštajima javnih preduzeća, Кomunalno, Vodovod i Gold gondola, kao i izmene plana rada Zlatiborskog eko agrara.

Usvojen je Godišnji program zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta na teritoriji opštine Čajetina, a izvršene su i određene izmene u nadzornom odboru Zlatiborskog eko agrara, kao i manje izmene finansijskog plana ovog privrednog društva.

Takođe, data je saglasnost na Statut novoosnovanog Кulturnog centra Zlatibor iz Čajetine, a doneto je i nekoliko odluka o otuđenju građevinskog zemljišta neposrednom pogodbom i nekoliko ispravki rešenja o međusobnom uređenju komunalnog opremanja odnosno izgradnji infrastrukture, sumirao je rad sednice Skupštine opštine Čajetina njen predsednik Arsen Đurić.

Odbornici su usvojili odluku o glavnom urbanisti opštine Čajetina, a na osnovu nje izvršili i imenovanje Svetlane Jovanović na tu funkciju.

Đurić je najavio skoro održavanje nove skupštinske sednice na kojoj bi trebalo da bude usvojen rebalans budžeta kako bi se planirale neke nove infrastrukturne aktivnosti koje nisu bile planirane osnovnim budžetom.

„Imaćemo još jedan tender za izgradnju puteva i ulica na teritoriji čitave opštine, završavaju se radovi na obilaznici oko Zlatibora i dobili smo određena sredstva od Ministarstva građevine, tako da ćemo krenuti sa izgradnjom pešačke i biciklističke staze od početne stanice Gold gondole do međustanice odnosno do Ribničkog jezera u dužini od pet kilometara. Nadam se da ćemo tu investiciju uspeti da realizujemo u toku ove godine“ rekao je Đurić.

 

Povezani tekstovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button