Turizam

Predstavnici turističke privrede, državnih ustanova i medija iz Republike Srpske u poseti Zlatiboru

Predstavnici turističke privrede, državnih ustanova i medija iz Republike Srpske su u periodu od utorka 05. septembra, do petka 08. septembra boravili na Zlatiboru u okviru studijskog putovanja.

Među njima su bili predsednik privredne komore Banja Luka Goran Račić, direktor Turističke organizacije Republike Srpske, Miodrag Lončarević, pomoćnik ministra trgovine i turizma u Vladi RS Predrag Tešić, i drugi.

Predstavnici turističke privrede, državnih i poslovnih ustanova koji su posetili Zlatibor imali su priliku da se uvere u prestižno zvanje turističkog lidera među planinama Srbije. Turistička organizacija Zlatibor ih je upoznala sa raznovrsnom turističkom ponudom ovog planinskog centra.

Foto: TO Zlatibor

Tom prilikom su se uverili u visok kvalitet ponude zlatiborskih hotelskih kapaciteta, upoznali simbole Zlatibora na obnovljenom Kraljevom trgu, dok im je veliku pažnju privukla i vožnja najdužom panoramskom žičarom na svetu „Gold gondolom“. Na međustanici je za goste priređen predah od vožnje gde su se osvežili uz napitke iz gondola bara, dok je organizovana i sportska aktivnost, streličastvo. U duhu zabave, ova veština omogućila je gostima da testiraju koncentraciju i preciznost u prijatnom planinskom ambijentu kod Ribničkog jezera.

Poznato je da Zlatibor gaji izuzetne veze sa Republikom Srpskom, njenim predstavnicima i institucijama u svim oblastima. Naročito je to vidljivo u turističkoj delatnosti, o čemu svedoči I protokol o saradnji Turističke organizacije Zlatibor sa Turističkom organizacijom Republike Srpske potpisan 11. marta u Banja Luci, usvojen sa ciljem formalizacije dosadašnje i intenzivnije buduće međusobne saradnje.

Povezani tekstovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button