IZBORI 2022.Politika

Stamatović: I zdrava životna sredina i energetska bezbednost

„Kako bi građani Srbije živeli u zdravijoj životnoj sredini a istovremeno se obezbedili od nestašica tradicionalnih energenata, pozivam lokalne samouprave da nađu način da iz svojih budžeta dodatno pomognu građanima da se prebace na delimično ili kompletno korišćenje solarne i drugih obnovljivih izvora energije. To činimo i zbog nas ali i zbog budućih generacija kojima moramo da ostavimo čist vazduh, zdravo zemljište i vodu, zdravu hranu“, izjavio je predsednik Zdrave Srbije i član vrha Koalicije suverenista Milan Stamatović, osvrćući se na posledice koje može da izazove trenutna ali i neke buduće svetske krize.

Obnovljivi izvori energije, organska proizvodnja hrane, reciklaža ili prerada otpadnih voda, dodao je Stamatović, moraju da budu pojmovi koji će se nalaziti u vrhu sfere interesovanja i lokalnih samouprava i građana Srbije.

Zdrava Srbija na predstojeće parlamentarne izbore izlazi pod rednim brojem 10, kao deo Koalicije suverenisti, koju još čine stranka Dosta je bilo i pokret Živim za Srbiju.

Povezani tekstovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button