IZBORI 2022.Politika

Stamatović: Srbija da se suprostavi ulasku lažne države Kosovo i BiH u NATO

Srbija mora da se suprostavi pokušajima sa Zapada da se, u senci rusko-ukrajinskog sukoba, na mala vrata, u NATO pakt uvedu lažna država Kosovo i Bosna i Hercegovina, izjavio je predsednik Zdrave Srbije i član rukovodstva Koalicije suverenista Milan Stamatović, dodajući da su danas dva člana predsedništva BiH, preglasavanjem Milorada Dodika, pokušali da uvedu sankcije Ruskoj Federaciji.

Na to da se Kosovo i BiH pokušavaju silom ugurati u NATO – prema Stamatovićevim rečima – ukazuju i jučerašnja izjava turskog predsednika u Prištini, kao i suluda tvrdnja britanskog premijera Džonsona da je 1992. izvršena nekakva agresija na Bosnu, odnosno Muslimane.

„Kao da su, dva od tri konstitutivna naroda u BiH, Srbi i Hrvati, Bože mi oprosti, izvršili agresiju na same sebe!? Zato glasno poručujemo da je, na osnovu važeće Rezolucije Saveta bezbednosti, Kosovo i Metohija neotuđivi deo vojno neutralne Srbije, kao i da bez saglasnosti Republike Srpske, kao konstitutivnog dela BiH, nikakav ulazak u NATO ne dolazi u obzir“, rekao je predsednik Zdrave Srbije.

Zdrava Srbija na predstojeće parlamentarne izbore izlazi pod rednim brojem 10, kao deo Koalicije suverenisti koju još čine stranka Dosta je bilo i pokret Živim za Srbiju.

Povezani tekstovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button