Politika

Treća godina od osnivanja Zdrave Srbije

Na delu smo pokazali da smo stranka koja podržava tradicionalne i duhovne vrednosti srpskog naroda i svih onih koji Srbiju doživljavaju kao svoju matičnu državu.

Jedan od osnovnih ciljeva našeg organizovanja je borba za odgovornu nacionalnu i državotvornu politiku u cilju očuvanja teritorijalnog identiteta i suvereniteta Srbije – izjavio je Milan Stamatović, predsednik Zdrave Srbije (ZS), povodom tri godine od Osnivačke skupštine stranke na Bogojavljanje 2020. godine na Zlatiboru.

U prethodne tri godine ZS je formirala 70 odbora širom Srbije i ideje i program ove regionalne stranke već zastupa 60 odbornika u skupštinama 18 gradova i opština, a u Čajetini je i na poslednjim lokalnim izborima potvrdila apsolutnu dominaciju, kada je Stamatović po četvrti put izabran za predsednika ove opštine.

Ono što Zdravu Srbiju razlikuje od ostalih stranaka jeste da najveći broj njenih članova predstavljaju iskusni ljudi sa ostvarenim rezultatima iza sebe, upravo oni koji znaju kako se najefikasnije koriste potencijali lokalnih sredina – od ljudskih, preko prirodnih do ekonomskih. U fokusu delovanja ZS je briga o svom narodu u zemlji, regionu i dijaspori, suzbijanje kriminala i korupcije, decentralizacija vlasti, odgovorna spoljna politika, opstanak srpskog naroda na Кosovu i Metohiji, u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, kao i razvoj ekonomije zasnovan na razvoju poljoprivrede, turizma i preduzetništva.

Кao i pre tri godine, rukovodstvo Zdrave Srbije poručuje da je glavni stranački cilj da uspeh Zlatibora i Čajetine preslikaju na svaki grad, svaku opštinu i svako najmanje mesto i selo u Srbiji. „Naša želja je uspravna i zdrava Srbija zadovoljnih građana, koja će biti svesna toga šta je i dokle je, u kojoj će Кosovo i Metohija ostati srce, a zapadna i istočna Srbija sa Vojvodinom, Pomoravljem, Šumadijom i južnom Srbijom mozak te Srbije“, istakao je Stamatović.

„Srbija pripada samo nama, građanima Srbije i srpskom narodu, i sa svima treba da sarađujemo isključivo u skladu sa svojim interesima, bez ikakvih pritisaka i ucena. Narod je taj koji mora da se pita o važnim pitanjima države i naroda – o članstvu u EU, stepenu saradnje sa vojnim savezima i velesilama, statusu Кosova i Metohije i svim drugim važnim problemima“, zaključio je Stamatović.

Povezani tekstovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button