DogađajiDruštvoTurizam

Turistička organizacija Zlatibor učestvovala na 10. Simpozijumu o e-mobilnosti

U hotelu „Crowne Plaza“ u Beogradu održava se jubilarni 10. Simpozijum o e-mobilnosti gde učestvuje i Turistička organizacija Zlatibor, koja predstavlja sadržaje najposećenije srpske planine putem saradnje sa firmom „Vozim na struju“ uz dobro poznati projekat „Pokreni zelenu turu“.

Ovom prilikom direktor Turističke organizacije Zlatibor, Vladimir Živanović, je održao prezentaciju na temu „Zlatibor – može li lokalna zajednica inspirisati državu za brži prelazak na e-mobilnost?„. Potom je bio učesnik panela o politici e-mobilnosti i infrastrukturi.

Foto: TO Zlatibor

Ovaj događaj u organizaciji udruženja „E-mobility“ iz Slovenije i kompanije „Vozim na struju“ postavlja se kao visoko značajna manifestacija u oblasti električne mobilnosti, čiji fokus je tema zagađenosti u užim gradskim zonama, ali i u čitavom regionu. Svojevrsan cilj simpozijuma je da se podigne nivo svesti, a svakako i pažnje, kada je u pitanju ova bitna tema budućnosti.

Foto: TO Zlatibor

Simpozijum okuplja predstavnike Vlade Republike Srbije, predstavnike domaćih i stranih kompanija, poslovnu zajednicu, organizacije civilnog društva kao i predstavnike međunarodnih organizacija, razvojnih agencija i diplomatskog kora.

Eminentni stručnjaci iz celog sveta ovom prilikom daju značajan doprinos u edukaciji i procesu tranzicije naše zemlje ka elektro mobilnosti. Brigom o životnoj sredini (izgradnjom postrojenja za preradu otpadnih voda, implementacijom projekta primarne selekcije otpada, izgradnjom reciklažnih ostrva i drugim aktivnostima…) opština Čajetina teži statusu prve ekološke opštine u Srbiji. Zlatibor ide ka „zelenoj“ budućnosti koja teži očuvanju prirode kroz tehnološki napredak, kao primer održivog razvoja, privlačeći posetioce širom sveta.

Promovisanjem zelene ture predstavnici Turističke organizacije Zlatibor su zainteresovane učesnike upoznali sa raznovrsnom turističkom ponudom zahvaljujući kojoj je Zlatibor prepoznat kao lider među planinskim destinacijama u Srbiji.

Povezani tekstovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button