Turizam

Turistička ponuda Zlatibora promovisana u gradovima Crne Gore

Aktivna promotivna kampanja Turitičke organizacije Zlatibor nastavlja se i van granica Srbije. Tokom proteklog vikenda turistička ponuda Zlatibora predstavljena je u nekoliko gradova Crne Gore, čime je ujedno najavljena letnja turistička sezona i program zlatiborskog Kulturnog leta.

Promocije u tri crnogorska grada organizovane su u saradnji sa Turističkom organizacijom regije Zapadna Srbija, a pored Zlatibora svoju ponudu predstavilo je još 12 gradova i opština ovog dela Srbije.

Imajući u vidu da su turisti iz Crne Gore tradicionalno jedni od najbrojnijih na Zlatiboru i da je „zlatna“ planina omiljena destinacija za odmor gostiju iz Crne Gore, konferencija koja je organizovana u PR centru u Podgorici bila je idealna prilika da se predstave brojni noviteti u trističkoj ponudi Zlatibora.

Kako je istakao Vladimir Živanović, direktor TO Zlatibor, ovog leta turisti mogu uživati na obnovljenom Kraljevom trgu, pored najlepšeg jezera u centru, u pogledu iz kabina najduže panoramske “Gold gondole“ koja je spojila
središte planine s najvišim vrhom Tornikom. Izgrađen je i novi hotelski kompleks Zlatibor Resort&Spa koji će podići kvalitet i ponudu smeštaja na ovoj planini. Osim toga, posetioce očekuje i bogat program “Zlatiborskog leta” koje počinje sredinom jula i koje će okupiti brojne muzičare i umetnike, kao i brojne druge tradicionalne manifestacije.


Živanović je posebno naglasio da su cene na Zlatiboru ostale nepromenjene u odnosu na prethodnu sezonu.

Prezentacija turističke ponude Zlatibora nastavljena je promocijom koja je održana na Starom gradu, u Budvi. Pre promocije za predstavnike Turističkih organizacija regije Zapadna Srbija organizovan je prijem kod gradonačelnika opštine Budva, Marka Carevića.

Predstavnici Turističkih organizacija iz Zapadne Srbije prisustvovali su sastanku sa predstavnicima opštine Herceg Novi. Sastanku su prisustvovali predsednik skupštine opštine Herceg Novi Ivan Otović, direktor TO Herceg Novi Pavle Obradović, član opštinskog veća Vasilije Ćuković i rukovodioc kancelarije za međunarodnu saradnju
Emilija Knežević. Na sastanku su razmatrane brojne mogućnosti međusobne saradnje na polju razvoja turizma i razmene bogatih iskustava. Nakon sastanka održana je promocija na trgu Nikole Đukovića i na šetalištu kod
Omladinskog parka u Igalu.

Promocije koje su održane na trgovima u Budvi i Herceg Novom bile su veoma zapažene i dobro posećene. Za turističku ponudu Zlatibora bili su zainteresovani kako meštani ovih primorskih gradova, tako i brojni turisti koji na crnogorskom primorju provode svoj odmor. Najviše interesovanja posetioci su pokazali za zlatiborsku Gold gondolu, kao i za program ovogodišnjeg Kulturnog leta. Promocije na trgovima u Budvi i Herceg Novom upotpunjene su nastupom trubačkog orkestra koji je preneo autentične zvuke Zapadne Srbije na crnogorsko primorje.

Povezani tekstovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button