Kultura

Uprkos kiši Beogradski sindikat nastupio na Kraljevom trgu (FOTO)

Dugo očekivani koncert Beogradskog sindikata održan je 20. avgusta na Zlatiboru.

Uprkos kiši koja je padala veći deo nastupa, “Sindikat” je oko dva sata pevao na Kraljevom trgu za svoje verne fanove koje ova prirodna nepogoda nije sprečila da se okupe u velikom broju.

Koncert su počeli pesmom „Svim srcem“ a potom su usledile dobro poznate „Ja u životu imam sve“, „Alal vera“, „Poroci Beograda“, „Još ovu noć“. Posebne emocije kod publike izazvale su numere „Dogodine u Prizrenu“ i „Jedina srpska“  uz koje su gorele i baklje koje su dodatno zagrejale atmosferu . Uz pesmu “ I dalje kidam” članovi grupe zahvalili su se svojoj “bs armiji” koja im je i ovog puta pružila odličnu podršku i pevala zajedno uglas sa njima veći deo koncerta. Ovaj nastup je neodoljivo podsećao na veliki koncert na Tašmajdanu  u junu kada su u sličnoj atmosferi uz kišu napravili pravi spektakl.

Beogradski sindikat je srpski hip hop sastav iz Beograda koji postoji duže od dve decenije.

Beskomprosmisni, hrabri i obrazovani profilisali su se kao veoma angažovan bend sa oštrim političkim stavovima i jakom rodoljubivom notom u svojim pesmama. NJihove pesme često ukazuju na različite probleme u društvu. Ovi moderni filozodfi su dokaz da se muzika ne pravi samo za lajk, klik ili novac već ona može biti nešto što menja svest jednoj novoj generaciji koja tek dolazi.

Povezani tekstovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button