Sport

Zlatibor domaćin finalnog turnira Sportskih igara mladih

Posle održavanja jednog od preliminarnih tunira Sportskih igara mladih u aprilu, Zlatibor je domaćin i državnog finala.

 

„Finalni turnir otvorio je u petak 5. jula naš proslavljeni košarkaš Željko Rebrača koji je dao podršku ovoj manifestaciji istakavši da su ovakve manifestacije bitne kako za Srbiju tako i za region, jer deca
koja učestvuju kroz igru sklapaju prijateljstva i tako postaju ne samo dobri sportisti već i pravi ljudi“, saopštila je Turistička organizacija Zlatibora.

Prvog takmičarskog dana nauspešnije su bile ekipe Priboj u malom fudbalu za godište 2010 i mlađe, ekipa Banavište u muškoj odbojci i ekipa Kuršumlije u igri između dve vatre za godište 2012 i mlađe.

Drugog dana finalnog takmičenja odigrana su finala u basketu u obe konkurencije, kod devojčica najuspešnija je bila ekipa Kraljeva, a kod dečaka ekipa Arilja. U ženskom rukometu najuspešnija je takođe bila ekipa Kraljeva.

Domaće navijače posebno je obradovao uspeh Stefana Jankovića koji je osvojio drugo mesto u atletici i tako se plasirao na regionalno finale u Splitu.

Takmičenja traju do petka 9 jula.

Foto: Turistička organizacija Zlatibor

Ovo finale održava se uz veliku podršku Sportskog Saveza Čajetina, kao i Opštine a za sve učesnike obezbeđene su posete Dino parku i vožnja gondolom.

Najuspešniji takmičari finalnog takmičenja će kroz igru i druženje odmeriti sportsku spretnost u svih deset sportova sa svojim vršnjacima iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske krajem avgusta meseca na sedmodnevnom
letovanju u Splitu.

Vrednost projekta Igara prepoznale su mnoge institucije i brojni ugledni pojedinci iz sportskog, kulturnog i  javnog života regiona i Evrope, a posebnu podršku SIM-ovcima pružaju ambasadori Igara: Nemanja Matić, Luka Modrić, Aleksander Čeferin, Predrag Mijatović, Miralem Pjanić, Edin DŽeko, Nikola i Luka Karabatić, Johanes Han, Karl-Hajnc Rumenige i mnogi drugi.

Povezani tekstovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button