Turizam

Zlatibor najavljuje zimsku sezonu na kragujevačkom sajmu turizma

Nakon uspešne letnje sezone koju je obeležio porast broja turista i ostvarenih noćenja, Turistička organizacija Zlatibor u narednom periodu sprovešće niz promotivnih aktivnosti među kojima je i nastup na 12. Međunarodnom sajmu turizma i seoskog turizma u Kragujevcu na kome se Zlatibor predstavlja od 25. do 27. novembra 2021. godine.

Kragujevački sajam turizma na kome „zlatna planina“ promoviše predstojeću zimsku sezonu svečano je otvoren 25. novembra u 11.00 časova u hali „Šumadija sajma“.

Foto: TOZ; Marija Labović, direktor TOS

Prvog dana kragujevačkog sajma štand Zlatibora bio je okružen brojnim posetiocima. Zlatibor svake godine privlači veliki broj turista iz Kragujevca i cele Šumadije, pa je ovaj sajam prava prilika da se starim i budućim turistima predstave novi sadržaji i turistička ponuda najposećenije srpske planine. Posetioci ovogodišnjeg sajma najviše su zainteresovani za cene hotelskog i apartmanskog smeštaja za predstojeću zimu, program u danima dočeka Nove godine, ali i ponudu ski škola, ski-centra Tornik i adrenalinske sadržaje. Veliku pažnju posetilaca privlače i atrakcije u okolini Zlatibora kao što su Stopića pećina, Gostiljski vodopad, muzej „Staro selo“ u Sirogojnu.

Pored stalnih i potencijalnih turista štand Zlatibora bio je interesantan brojnim medijima, poslovnim saradnicima, turističkim agencijama.

Sajam je okupio više domaćih i inostranih izlagača iz Srbije, sa Kosmeta, Crne Gore, BiH i drugih zemalja. U okviru štanda Turističke organizacije Zlatibor, sviju ponudu predstavili su i predstavnici JP ,,Gold gondola Zlatibor“, gde su se zainteresovani posetioci mogli upoznati sa svim karakteristikama ove trenutno najveće zlatiborske atrakcije.

Da podsetimo, ova manifestacija, koja je 2012.godine nagrađena Turističkim cvetom kao najbolji događaj u funkciji promocije turizma, posle Beograda i Novog Sada najvažniji je sajam u zemlji. Sajam su svečano otvorili direktor „Šumadija sajma” Aleksandar Lazović, direktor Turističke organizacije Kragujevac Bojan Pavlović, direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović i pomoćnica ministra u Ministarstvu turizma, trgovine i telekomunikacija Jelena Milenković Orlić, koji su iskazali zahvalnost za učešće na sajmu i želju da se uspešna saradnja i pored složenih uslova poslovanja usled pandemije na polju unapređenja razvoja turizma u Srbiji nastavi i dalje.

Foto: TOZ; Sajam tuizma u Kragujevcu

U tri dana posetioci Sajma moći će da se raspitaju i ocene ponude regionalnih i opštinskih turističkih organizacija a domaćini su se potrudili da Sajam pored poslovne ima i edukativnu stranu, u vidu brojnih predavanja uz mnoštvo promocija i kulturno-umetničkih programa.

Povezani tekstovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button