Turizam

“Zlatibor, planina bogova“ – 130 godina organizovanog turizma na Zlatiboru

Turistička organizacija Zlatibor objavila je novo izdanje Elektronskih novina. Ovaj broj otvara uvodnik Vladimira Živanovića, direktora Turističke organizacije Zlatibor.

Dok nam tema broja donosi priču o izuzetnom jubileju – 130 godina organizovanog turizma na Zlatiboru, koji se sa ponosom i zadovoljstvom obeležava u 2023. godini.

Nizom sadržaja biće obeležena ova jubilarna godina. Neki programi se uveliko pripremaju, drugi osmišljavaju, uz nameru da u avgustovske dane oko Preobraženja turisti i meštani uživaju u njima.

Ne samo kod Kraljeve česme koja simbolizuje ovu dugu tradiciju, nego i na drugim zlatiborskim prostorima. Povodom jubileja snima se zanimljiv dokumentarni film pod radnim naslovom “Zlatibor, planina bogova“.

Ovo izdanje sumira i događaje koji su tokom proteklih dana obeležili turistička dešavanja na „zlatnoj planini“. Novogodišnji praznici na Zlatiboru su doneli nove rekorde u posećenosti.

Još jedna od interesantnih priča ovog broja jeste o iskoraku zlatiborskog hotelijerstva sa novim brendom. Reč je o hotelu porodične kompanije “Mona“, sada uz novi brend preimenovan u “Mona Plaza“ s planovima da provereno poslovno znanje proširi regionom.

Januarsko izdanje elektronskih novina predstavlja jedinstven gurmanski doživljaj u restoranu “Moj zavičaj“, gde svi ljubitelji dobrog ukusa mogu uživati u jedinstvenom predlogu iz jelovnika „Zlatiborski voz“. U ovom odeljku Elektronskih novina predstavljeni su i smeštajni kapaciteti zabavno tematskog parka “El Paso City”-ja.

Novi broj Elektronskih novina Turističke organizacije Zlatibor moguće je preuzeti ovde.

Povezani tekstovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button