Turizam

Zlatibor postavlja nove rekorde u posećenosti

Letnja turistička sezona na Zlatiboru bila je izuzetno uspešna. O još jednoj sezoni kojom su zadovoljni svi turistički poslenici planine svedoče cifre i najnovija statistika.

Foto: Turistička organizacija Zlatibor

Prema statističkim podacima Turističke organizacije Zlatibor, ove letnje sezone, tokom jula i avgusta, broj ostvarenih noćenja na planini veći je čak 50 odsto u odnosu na isti period 2020. godine i 17 odsto veći u odnosu na promet u julu i avgustu 2019. godine.

Foto: Turistička organizacija Zlatibor

Da je turizam Zlatibora uspešno prebrodio aktuelnu krizu dokazuje i ostvareni broj noćenja za prvih osam meseci tekuće godine, koji je za 41 odsto veći u odnosu na promet u 2020. godini.

Foto: Turistička organizacija Zlatibor

Važno je istaći da je ostvareni broj noćenja u prvih osam meseci 2021. godine za 4 odsto veći u odnosu na broj noćenja ostvaren u istom periodu 2019. godine. To je posebno ohrabrujuća činjenica ako se uzme u obzir da je 2019. godina po prometu bila rekordna i da je to period u kome turizam nije bio opterećen pandemijom koronavirusa.

Dobra posećenost i povećanje turističkog prometa tokom tekuće godine najbolji su pokazatelj da se kvalitetnom uslugom i sadržajnom ponudom Zlatibor lako izborio sa krizom koju je u svetskom turizmu izazvala pandemija koronavirusa.

______________________________________________________________________________________________________

Tekst je deo projekta “Zlatna planina turistički biser Zapadne Srbije”, koji je sufinansiran od Opštine Čajetina, na osnovu konkursa za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji te opštine za 2021. godinu.

Povezani tekstovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button