Turizam

Zlatibor spreman za prazničnu navalu gostiju

Zlatibor, najposećenija planina Srbije, i ove godine za uskršnje i prvomajske praznike očekuje veliki broj gostiju, koji će te dane iskoristiti za odmor na “zlatnoj planini“. Hoteli, agencije, restorani, zabavni parkovi i brojne atrakcije spremno dočekuju sve posetioce koji planiraju da svoj prolećni odmor provedu na čistom vazduhu, u netaknutoj prirodi i uz mnoštvo sadržaja.

U proteklom periodu turistički poslenici Zlatibora posebnu pažnju usmerili su na poštovanje epidemioloških mera. Bezbednost posetilaca i redovna dezinfekcija biće prioritet i tokom predstojećih praznika, kako u ugostiteljskim objektima, tako i na svim javnim površinama, lokalitetima i zabavnim parkovima.

Svi lokaliteti u okolini Zlatibora otvoreni su za posete. Radno vreme Stopića pećine je svim danima od 9.30 do 18 časova, Muzej „Staro selo“ Sirogojno otvoren je za posete od 9 do 19 časova, a gosti svim danima mogu posetiti i Gostiljski vodopad. Turističku ponudu tokom predstojećih praznika upotpuniće i sadržaji poznatog „Kaubojskog grada“ na Vodicama. “El Paso city“ otvorio je svoju letnju sezonu, a svi turisti koji žele da osete duh „divljeg zapada“ na Zlatiboru moći će da posete ovu nesvakidašnju atrakciju svim danima od 10 do 19 časova.

Planinski centar Tornik biće otvoren od 30. aprila do 04. maja, od 10 do 17 časova, a posetiocima su na raspolaganju žičara za panoramsku vožnju i bob na šinama.
LJubitelji avanture i adrenalina imaće priliku da svoje sposobnosti oprobaju u Avantura parku, da uživaju u vožnji kvadovima po planinskim prostranstvima ili zip-lajnom u LJubišu. Poklonicima aktivnog odmora na raspolaganju su obeležene pešačke i biciklističke staze, škole jahanja i iznajmljivanje kočija.

Dino park za praznike priprema prvomajku žurku i takmičenje u kucanju vaskršnjim jajima. U tim dešavanjima, zabavnom programu i prazničnoj atmosferi moći će da uživaju i najmlađi i nešto stariji posetioci.

Foto: Turistička organizacija Zlatibora

U Mokroj Gori, na 40 km od Zlatibora, nalaze se poznate atrakcije “Šarganska osmica“ i Drvengrad Emira Kusturice, koji su takođe otvoreni za praznike. Turističke agencije sa Zlatibora pripremile su bogat program jednodnevnih izleta, pa će svoj zlatiborski odmor posetioci moći da upotpune obilaskom Nacionalnog parka Tara, krstarenjem Uvcem ili Drinom, posetom manastiru Mileševi, uživanjem u lepotama Višegrada…

Hoteli na Zlatiboru pripremili su praznične pakete i popuste, a kako vremenska prognoza najavljuje sunčano vreme, svim gostima “zlatne planine“ zagarantovan je sjajan provod. Iako je većina smeštajnih kapaciteta već rezervisana, na Zlatiboru se još uvek može pronaći adekvatan smeštaj. Mesta ima i u hotelima i u domaćoj radinosti, a za sve koji žele da predstojeće praznike ovde provedu savet je da sa rezervacijom smeštaja požure, jer je interesovanje veliko. Podsećamo da je polovinom aprila sa radom krenuo Destinacijski rezervacioni sistem, koji gostima olakšava pronalaženje željenog privatnog smeštaja, i da je tu pogodnost moguće koristiti preko portala Turističke organizacije Zlatibor (zlatibor.org.rs).

Povezani tekstovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button