DruštvoTurizam

Zlatiborsko jezero uskoro u punom sjaju

Jezero u centru Zlatibora, srce najposećenijeg turističkog mesta i najslikaniji motiv, ponovo privlači lepotom i uskoro će biti u punom sjaju. Nakon izvođenja završnih radova i postavljanja aparature najveće fontane na ovim prostorima, jezero se upravo puni čistom izvorskom vodom.

Foto: Turistička organizacija Zlatibor

U proteklom periodu sprovedeni su obimni radovi na rekonstrukciji i uređenju ovog planinskog bisera, kao i dodatni poslovi na uzdužnoj multifunkcionalnoj fontani. Korito jezera u potpunosti je obnovljeno i to je najobimnija rekonstrukcija jezera od izgradnje 1947. godine.

Foto: Turistička organizacija Zlatibor

Izgrađen je novi kolektor kojim će se uspešno rešavati problemi površinskih voda i kontrolisati nivo vode u jezeru. Po obnovljenom koritu postavljena je dekorativna rasveta u obliku zvezdanog neba, kao i svetlosni snopovi koji imaju mogućnost promene boje svetlosnih efekata.

Foto: Turistička organizacija Zlatibor

Velika fontana sa vodoskocima i do 25 metara, svetlosnim i zvučnim efektima, mogućnostima projekcije filmova na ekranu od vodene prašine uskoro će zaživeti. Do polovine avgusta, prema najavama rukovodstva
opštine Čajetina, zasijaće punim sjajem i po svojoj autentičnosti sigurno postati jedna od najvećih atrakcija užeg centra Zlatibora.

Foto: Turistička organizacija Zlatibor

A upotpunjen izgled ovog simbola „zlatne planine“ omogućiće posetiocima da ponovo uživaju pored jezera i stvaraju nove uspomene.

Povezani tekstovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button