DruštvoTurizam

Zlatiborsko jezero uskoro u punom sjaju

Jezero u centru Zlatibora, srce najposećenijeg turističkog mesta i najslikaniji motiv, ponovo privlači lepotom i uskoro će biti u punom sjaju. Nakon izvođenja završnih radova i postavljanja aparature najveće fontane na ovim prostorima, jezero se upravo puni čistom izvorskom vodom.

Foto: Turistička organizacija Zlatibor

U proteklom periodu sprovedeni su obimni radovi na rekonstrukciji i uređenju ovog planinskog bisera, kao i dodatni poslovi na uzdužnoj multifunkcionalnoj fontani. Korito jezera u potpunosti je obnovljeno i to je najobimnija rekonstrukcija jezera od izgradnje 1947. godine.

Foto: Turistička organizacija Zlatibor

Izgrađen je novi kolektor kojim će se uspešno rešavati problemi površinskih voda i kontrolisati nivo vode u jezeru. Po obnovljenom koritu postavljena je dekorativna rasveta u obliku zvezdanog neba, kao i svetlosni snopovi koji imaju mogućnost promene boje svetlosnih efekata.

Foto: Turistička organizacija Zlatibor

Velika fontana sa vodoskocima i do 25 metara, svetlosnim i zvučnim efektima, mogućnostima projekcije filmova na ekranu od vodene prašine uskoro će zaživeti. Do polovine avgusta, prema najavama rukovodstva
opštine Čajetina, zasijaće punim sjajem i po svojoj autentičnosti sigurno postati jedna od najvećih atrakcija užeg centra Zlatibora.

Foto: Turistička organizacija Zlatibor

A upotpunjen izgled ovog simbola „zlatne planine“ omogućiće posetiocima da ponovo uživaju pored jezera i stvaraju nove uspomene.

__________________________________________________________________________________________

Tekst je deo projekta “Zlatna planina turistički biser Zapadne Srbije”, koji je sufinansiran od Opštine Čajetina, na osnovu konkursa za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji te opštine za 2021. godinu.

Povezani tekstovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button