Turizam

Najprestižnije priznanje u turizmu – „Turistički cvet“ za Gold Gondolu

Turistička organizacija Srbije danas je dodelila nagradu „Turistički cvet“, najprestižnije priznanje u oblasti turizma u Srbiji. Zlatiborska Gold gondola je dobitnik „Turističkog cveta“ u konkurenciji organizacija za doprinos unapređivanju turizma i podizanju kvaliteta turističkih usluga.

Ova prestižna nagrada se na godišnjem nivou dodeljuju u 5 kategorija za značajna ostvarenja u podizanju kvaliteta turističkih usluga i za doprinos razvoju i promociji turizma. Dobitnicima je priznanje uručila Marija Labović, direktorka Turističke organizacije Srbije.

Za najbolju turističku organizaciju proglašena je TO grada Čačka, a za najbolju manifestaciju proglašena je „Roštiljada“ u Leskovcu. Dok je priznanje u kategoriji receptivna turistička agencija pripalo agenciji Kontiki Travel i Service d.o.o Beograd. U okviru ugostiteljskih objekata za smeštaj priznanje su dobili „Kraljev čardak“ Kopaonik, i etno selo „Sunčana reka“ Banja Koviljača. U okviru kategorije za doprinos unapređivanju turizma i podizanju kvaliteta turističkih usluga pored Gold gondole, kao pojedinac se istakao i primio priznanje Ranko Milanović, iz Nacionalnog parka Tara.

Dok su specijalna priznanja dobili Poslovno udruženje hotelsko ugostiteljske privrede – Hores, kao i Nacionalna asocijacija turističkih agencija Srbije – JUTA.

Foto: TOZ

Turistička organizacija Srbije je zvanični institucionalni nosilac promocije turizma Republike Srbije i svake godine dodeljuje ovu prestižnu nagradu koju je ove godine zaslužila zlatiborska Gold gondola za doprinos unapređivanju turizma i podizanju kvaliteta turističkih usluga. Sa svojih impresivnih devet kilometara trase, preuzela je titulu najduže panoramske gondole na svetu. „Zlatna“ gondola povezuje centar Zlatibora sa skijalištem Tornik, što je ujedno i najviši vrh planine. Sa trenutnim kapacitetom od 600 putnika po satu u 55 zasebnih kabina sa po 10 mesta, gondola pruža mnogobrojnim turistima nezaboravan doživljaj i 25 minuta uživanja u živopisnim pejzažima Zlatibora, koliko traje vožnja u jednom pravcu.

_____________________________________________________________________________________

Tekst je deo projekta “Zlatna planina turistički biser Zapadne Srbije”, koji je sufinansiran od Opštine Čajetina, na osnovu konkursa za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji te opštine za 2021. godinu.

Povezani tekstovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button