DogađajiDruštvo

Prvo izdanje internacionalne radionice vune

European wool picnic je prvo izdanje internacionalne radionice vune, koja će se održati na Zlatiboru, od 2. do 7. avgusta 2023. godine, pod pokroviteljstvom Evropske fondacije za vunu u saradnji sa Viva Vittoria Firenze, a u organizaciji Krafting kompanije i Turističke organizacije Zlatibor.

Program obuhvata radionice za izradu predmeta od vune u tradicionalnim tehnikama.

Gosti radionice su iz Firence, „TheFirenze Knitting Group“, i pridružuju se u promociji specijalnog projekta pod nazivom VIVA VITTORIA Firenze čiji je cilj podizanje svesti o nasilju nad ženama.

Ovaj program u Firenci organizuje dobrotvorna grupa AILO (Američka internacionalna organizacija iz Firence). Da bi postigli ovaj cilj, učesnici VIVA VITTORIA pletu i heklaju hiljade kvadrata veličine 50 cm x 50 cm svaki. Nakon toga, četiri kvadrata se spajaju zajedno kako bi formirali prekrivač dimenzija 100×100 cm. Svi prekrivači će biti izloženi u novembru na Piazza Santa Croce u Firenci.

„Firenze knitting group“ u saradnji sa ostalim organizacijama, očekuju dovoljan broj pletenih prekrivača kako bi pokrili ceo trg. Svaki prekrivač biće ponuđen na prodaju za minimum 20 evra, a prihod će biti dat organizacijama čija je misija podizanje svesti o nasilju nad ženama.

Tokom svih radionica na Zlatiboru, bićr razmenjeni i upoređeni motivi i tehnike sa našim nadaleko poznatim zlatiborskim pletiljama. Ukoliko letnji raspust provodite na Zlatiboru, pozivamo vas da nam se pridružite u

  • četvrtak 03. avgusta u Muzeju Satro selo u Sirogojnu na radionici filcanja vune
  • petak 4. avgusta na međustanici Gold Condole od 11-13h na radionici filcanja vune i
  • ponedeljak 7. avgusta od 17 h na javnom času pletenja na Kraljevom trgu u centru Zlatibora.

Prijava učešća putem mejla na:  vesna.rusic@gmail.com

 

Povezani tekstovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button