Sport

Sportske igre mladih 10. aprila na Zlatiboru

Opštinska runda takmičenja ovogodišnjih Sportskih igara mladih (SIM) održaće se na Zlatiboru 10. aprila. U nešto izmenjenoj varijanti ove priredbe, organizovaće se nadmetanja za osnovce u atletici, igri između dve vatre, fudbalu, basketu i odbojci.

-Fudbal ćemo imati u kategorijama 2006. i mlađi 2010. i mlaći. Bakset 3h3 igraće dečaci 2005. godište i mlađi, a odbojku devojčice 2006. godište i mlađe. Između dve vatre privlače uvek posebno interesovanje dece, godišta su 2010. i 2012. i mlađe. Po prvi put imamo atletiku, tačnije trku na 650 metara za dečake i devojčice u dve uzrastne kategorije, 2010. i mlađi i 2012. i mlađi. Pripreme teku odlično, dobili smo sve potrebne dozvole za organizaciju takmičenja – kaže Nemanja Kutlešić, iz Sportskog saveza Čajetine.
Otvaranje Igara zakazano je za 11 časova na Kraljevom trgu, a odmah potom će se na istom mestu održati takmičenja u atletici i igri između dve vatre. Fudbalski turnir odigraće se na terenima „Sportskog centra Čajetina“ na „Švajcariji“, dok će se u dvorani „Turističko-rekreativnog kompleksa Zlatibor“ igrati basket i odbojka.

-Dugujemo veliku zahvalnost i „Sportskom centru Čajetina“ i „Turističko-rekreativnom kompleksu Zlatibor“, koji su nam izašli u susret po pitanju terena. U slučaju nepovoljnih vremenskih uslova, otvaranje će takođe biti u hali TRK Zlatibor. Neće biti publike, ali borimo se za decu, važno je da u ovom vremenu imaju takmičenja. Obezbedili smo maske i dezo-barijere i nadam se da ćemo sve sprovesti kako treba – zaključio je Kutlešić.
Posle opštinskog, održaće se regionalno i republičko takmičenje SIM-a, a potom i međunarodni turnir.
Prijave su otvorene za decu iz opštine Čajetina, ali i iz drugih opština. Mogu se podnositi preko sajta Sportskog saveza Čajetine, kao i neposrednim dolaskom u prostorije Saveza i čajetinskoj hali.

Povezani tekstovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button