IZBORI 2022.Politika

Stamatović: Srbija da pomogne ruskom narodu u Luganskoj i Donjeckoj Narodnoj Republici

Predsednik stranke Zdrava Srbija Milan Stamatović pozvao je Vladu Republike Srbije da odmah pošalje humanitarnu pomoć ruskom narodu u Luganskoj i Donjeckoj Narodnoj Republici.

„Kao što je Rusija slala pomoć srpskom narodu za vreme NATO bombardovanja 1999. godine, tako i Srbija danas mora da pomogne ruskom narodu u LNR i DNR koji se nalaze pod neprestanom vatrom ukrajinskih vojnih snaga potpomognutih NATO paktom. Srbija i srpski narod, koji je i sam više puta u 20. veku bio žrtva genocida, ne smeju da ignorišu stradanja naše ruske braće u nekontrolisanim akcijama kijevskog režima u kojima se granatiraju vrtići, bolnice i civilne mete“, rekao je predsednik Zdrave Srbije (ZS) i Opštine Čajetina Milan Stamatović.

Stamatovića je podsetio da Rusija podržava Srbiju u očuvanju teritorijalne celovitosti po pitanju Kosova i Metohije, ona je i najsnažniji garant očuvanja Republike Srpske, a Rusija je i sprečila da srpski narod, britanskom rezolucijom u Savetu bezbednosti UN, bude proglašen genocidnim, zbog čega je sada vreme da se i mi odužimo i pružimo podršku našoj ruskoj braći onda kada im je ta podrška najpotrebnija.

Povezani tekstovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button