Politika

Stranka Zdrava Srbija danas obeležava sedam godina rada

Stranka Zdrava Srbija saopštila je danas, na sedmu godišnjicu osnivanja, da zaštita nacionalnih interesa, očuvanje prirodnih resursa, decentralizacija i ekonomski, kulturni, moralni i „svaki drugi oporavak Srbije“, ostaju ključne tačke stranačkog programa.

U saopštenju povodom te godišnjice, Zdrava Srbija je navela da ima odbornike u 17 gradova i opština u Srbiji i opštinske i gradske odbore u 70 lokalnih samouprava.

„Na današnji dan 2017. godine u zlatiborskom selu Ljubiš, ustaničkom mestu poznatom po ratnicima, naučnicima, piscima, Milan Stamatović, kao predsednik Inicijativnog odbora, Arsen Đurić, Bojana Božanić, Ljubivoje Ršumović, Milan Paroški, kao i mnogobrojni građani Čajetine, potpisali su inicijativu za formiranje političke partije Zdrava Srbija“, stoji u saopštenju.

Kako su naveli, Stamatović je na tom sastanku rekao da su „Kosovo i Metohija srce Srbije, a da je Zapadna Srbija njena glava i mozak“.

„Čuveni Ljubišanin, dečji pisac Ljubivoje Ršumović je kao asocijaciju za ciljeve kojim će Zdrava Srbija stremiti naveo svoju pesmu ‘Domovina se brani lepotom’, dakle ‘ne samo lepotom prirode, već lepotom ovoga što nam je Bog dao, kao i lepotom ljudskih odnosa i lepotom rođene i nerođene dece, dakle, o svemu tome što jednu naciju čini nacijom i jednu državu državom“, piše u saopštenju.

Dodaje se da Zdrava Srbija danas ima odbornike „od lokalnih skupština u Čajetini i Užicu, do Kraljeva, Bajine Bašte i Smederevske Palanke“ a da je posle lokalnih izbora 2. juna zastupljena i u Arilju, Novoj Varoši, Beogradu, Čačku, Valjevu, Ivanjici, Obrenovcu i Lazarevcu.

Povezani tekstovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button