Politika

Stamatović: Zdrava Srbija će na predstojećim izborima učestvovati na svim nivoima

Predsednik Zdrave Srbije Milan Stamatović rekao je da će ta stranka na predstojećim iznorima učestvovati na svim nivoima.

Stamatović je rekao da „izborni uslovi nisu najpovoljniji“, ali i izrazio uverenje da će gradjani prepoznati dosadašnji rad i realnost planova ZS za budućnost, saopštila je ZS.

Milan Stamatović, predsednik stranke Zdrava Srbija

„Pre dve godine, na praznik Bogojavljanja, održali smo Osnivačku skupštinu Zdrave Srbije na Zlatiboru kada smo izabrali stranačko rukovodstvo i kada smo potvrdili da će se stranka boriti za odgovornu nacionalnu i državotvornu politiku u cilju očuvanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije“, rekao je on.

Podsetio je da je i prvi inicijativni skup stranke održan na veliki hrišćanski praznik, Duhovski ponedeljak ili drugi dan Trojica 2017, u zlatiborskom selu Ljubiš, u kome je na tadašnjim predsedničkim izborima osvojio 99 odsto glasova birača.

„Krenuli smo sa Zlatibora, iz male opštine Čajetine, a danas imamo oko 60 odbora u svim područjima Srbije, sa više od sto odbornika u lokalnim parlamentima i dva predsednika opštine, u Čajetini i Topoli“, rekao je on.

Naveo je da su sve to iskusni ljudi sa ostvarenim rezultatima iza sebe.

Foto: Zdrava Srbija

Istakao je da su to upravo oni koji znaju kako se najefikasnije koriste potencijali lokalnih sredina – od ljudskih, preko prirodnih do ekonomskih.

„Zato smo i odlučili da na predstojećim izborima učestvujemo na svim nivoima“, rekao je Stamatović.

Podsetio da su „u fokusu delovanja ZS briga o svom narodu u zemlji, regionu i dijaspori, suzbijanje kriminala i korupcije, decentralizacija vlasti i odgovorna spoljna politika“.

Naglasio je u saopštenju da tu spadaju i opstanak srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, razvoj ekonomije zasnovan na razvoju poljoprivrede, turizma i preduzetništva.

Predsednički, republički i beogradski izbori najavljeni su za 3. april.

Foto: Zdrava Srbija

Povezani tekstovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button