Turizam

Turistička organizacija Zlatibor objavila je novo izdanje Elektronskih novina br. 24

Ovaj broj otvara uvodnik Arsena Đurića, predsednik Skupštine opštine Čajetina. Dok nam tema broja donosi priču o Zlatiboru u susret Novoj godini i zimskoj sezoni.

Novogodišnji praznici ovde uvek podrazumevaju spektakle za posetioce: uz koncerte poznatih na Kraljevom trgu s vatrometom iznad jezera, uz sjajne zabavne programe i estradne zvezde u hotelima i restoranima, kulinarske čarolije, vrhunsko posluženje…

Na pragu je i zimska sezona. Pripremljene će biti staze, žičare, skijališta, lokaliteti, u punom pogonu Ski-centar “Tornik“ i “Gold gondola” koja posetiocima sprema nesvakidašnji doživljaj vožnje najdužom gondolom na svetu prilikom čega će uživati u ukusima autentičnih domaćih pića kao i slatkih i slanih specijaliteteta zlatiborskog kraja.

Ovo izdanje sumira i događaje koji su tokom proteklih dana obeležili turistička dešavanja na „zlatnoj planini“. Sa ciljem formalizacije dosadašnje i intezivnije buduće međusobne saradnje potpisan je protokol o međusobnoj saradnji Zlatibora i Trebinja.

Još jedna od interesantnih priča ovog broja jeste o 11. Međunarodnom festivalu folklora pod nazivom „Opet se Zlatiborom cura šeće“, održan u organizaciji Udruženja za negovanje tradicije Veterani Zlatibora gde je predstavljen raskoš umeća nošnji i koreografija.

Novembarsko izdanje elektronskih novina predstavlja jedinstven gurmanski doživljaj u restoranu “Casa de Vinos“. U ovom odeljku elektronskih novina predstavljen je i “Bor hotel By Karisma“ s pet zvezdica koji će biti otvoren na jesen 2023. godine, čime će se najposećeniji planinski centar u Srbiji naći na listi svetskih destinacija na kojima ova grupacija posluje.

Prelistajte novi broj Elektronskih novina Turističke organizacije Zlatibor >>>

Promo, TO Zlatibor

Povezani tekstovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button