Politika

Milan Stamatović: Zdrava Srbija je i dalje opozicija lošim potezima vlasti ali ne i svojoj državi Srbiji

Nije se, kao što neduhovito zbore neke moje kolege iz opozicije, „Stamatović priklonio Vučiću“, već je predsednik Republike Srbije došao na otvaranje kapitalnog projekta za srpski turizam, najduže panoramske godnole na svetu, koju je, isključivo sopstvenim sredstvima, izgradila opština Čajetina, na čijem sam čelu – izjavio je predsednik Zdrave Srbije (ZS) Milan Stamatović, povodom horskih napada iz tzv. bojkot opozicije koji se svode na tezu da je ZS, navodno, „izdala“ opoziciju i ušla u savez sa Srpskom naprednom strankom.

„Jeste da smo, u poslednje tri godine, na Zlatiboru, u dva navrata, osvajali tri puta više glasova od SNS; jeste da su nas saplitali i da smo trpeli strahovite opstrukcije i pritiske iz dela izvršne vlasti na nivou države, ali, sada, kada je, posle pola decenije, „Zlatiborska gondola“ prodisala i poletela, nama je zadovoljstvo što je i predsednik Vučić, ovde pred nama, rekao da je ovo veliki događaj za celu Srbiju i najavio ozbiljna ulaganja u ceo Zlatiborski okrug. To ne znači da je ZS, od juče, u nekakvoj posebnoj ljubavi sa SNS-om, kao što nikada nismo bili ni u ratu sa iskrenim patriotama među naprednjacima. ZS je i nadalje vlast u Čajetini, ali i principijelna opozicija svim lošim potezima vlasti na višim nivoima, kao i saveznik zdravim odnosima, svakoj zdravoj ideji i akciji koja je u interesu građana. – objasnio je Stamatović, podsećajući svoje kolege iz „većih stranaka“ bivšeg Saveza za Srbiju da nisu imali razumevanja za ZS, ali ni za Zelenovića iz Šapca i Paunovića iz Paraćina koji su smatrali da se, i na političkom, ali i na mentalnom nivou, mora razdvojiti imaginarna „visoka“ od realne, životne, lokalne politike. Stamatović je pojasnio i šta je hteo da kaže kada je juče rekao da je dolazak Vučića na Zlatibor označio i „početak dijaloga vlasti i opozicije“.

Od dodaje da je, do redovnih predsedničkih i lokalnih beogradskih, kao i vanrednih parlamentarnih izbora, neophodno da vlast na državnom nivou izađe u susret opravdanim zahtevima opozicije za poboljšanje izbornih uslova.

„S obzirom da je predsednik Republike, juče, najdirektnije, bez ikakve sujete, priznao da i opozicija, u ovom slučaju ZS, ume dobro da upravlja društvenom zajednicom, mislimo da bi, u interesu i opozicije i vladajuće koalicije, bilo najbolje da predstojećim dijalogom posreduje upravo on, kao legitimni i legalni predsednik svih građana, a ne predstavnici zakonodavne ili izvršne vlasti koji ne nose pun legitimitet sa poslednjih parlamentarnih izbora“, završio je Milan Stamatović

Povezani tekstovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button