Kultura

Završen festival igre Zlatibor 2021

Festival igre Zlatibor 2021 se po prvi put održao 26.i 27.juna na bini na Kraljevom trgu u organizaciji Baletskog studija “ ADAGIO“ iz Beograda i Turističke organizacije Zlatibor. Festival je revijalnog karaktera i na bini je okupio sve vidove umetničke igre od baleta preko plesa do folklora i prikazao svu lepotu ove umetnosti na jednom mestu.

Foto: Turistička organizacija Zlatibor

Učesnici ovogodišnjeg Festivala su bili od predškolskog do seniorskog uzrasta čitave Srbije i regiona. Tokom festivala nastupali su pored baletskog studija ,,Adagio“ Beograd, i kreativni studio ,,Art Viva Dance“ Nikšić, ,,Victory Dance Studio“ Beograd, plesni klub ,,Balerina“ Pančevo, studio ,,Lot Lorijen“ Uzice, studio,,Contra Dance“ Niš, ,,Red Star“ Beograd a potom i predstavnici folklornih grupa KUD ,,Vojvoda Janković Katić 1896″ Mladenovac, KUD ,,Dr.Laša Lazarević“ Živice. Tom prilikom su došli učesnici iz Pančeva, Niša, Požarevca, Beograda, Nikšića, Mladenovca, Užica.

Foto: Turistička organizacija Zlatibor

Prilikom otvaranja festivala posetiocima se obratio predsednik Diaspora Group-e Miša Ćirić, kao i mis turizma Srbije 2021.godine, Katarina Stevanović koji su u nastavku programa imali ulogu moderatora. Potom se obratila koreograf Olivera Stanojević – Mitrović, koja je sve pozdravila i naglasila veliko zadovoljstvo što se ova manifestacija održava upravo na ,,zlatnoj planini“. Dok su predstavnici TO Zlatibor izrazili veliku zahvalnost i dobrodošlicu svim učesnicima koji su omogućili uživanje u ovoj plemenitoj umetnosti. Kao i da se nadaju da će ova manifestacija postati tradicionalna.

Foto: Turistička organizacija Zlatibor
Foto: Turistička organizacija Zlatibor

Povezani tekstovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button